• GRINNEL WATERWORKS RENOVATION

    Budget: $151,000
    Location: CHARLOTTE, NC

    GRINNEL WATERWORKS BUILDING RENOVATION

    The project is located in a warehouse office space in Charlotte, North Carolina.  The program for this 4,000 square foot interior fit-up consisted of a main conference room, principal office, staff studio work spaces, design library, kitchenette, sample work area , secured server room, two private conference rooms, and a team pin-up critique area.  The design celebrates the height of a wonderful existing 25 foot clear-story skylight and it’s exposed "butterfly" steel trusses with a rich pine wood decking and brick interior walls as textured back drops. Key architectural features such as a kinetic overhead retractable door in the ceiling of the main conference room was custom fabricated from solid core doors pinned together with steel plates. A roll-up door to allow maximum access at the server was another unique element in the space that raises one curiosity on application.

    Thick vertical planes are organized as free standing elements to provide separation between the shared public spaces and staff support areas.  The wood kiosk wall houses central files and pin-up areas on one side and back of office support storage on the other side.  The conference rooms and offices are located on the existing perimeter walls.  Located more internalized to the plan are the studio and work areas.  

    The project uses “heavy” simple materials detailed to echo the old sprinkler warehouse experience while transforming the space for modern uses without the new interior design becoming foreign to the existing shell.  These materials include steel, wood, non-primed hollow metal frames and concrete masonry.  Intense rustic painted drywall, industrial metal halide fixtures and a bare concrete floor all contribute greatly to the dynamic spatial qualities of this project.  Conference room tables were also designed and fabricated to ensure the design integrity would carry through in the primary furniture pieces.

    (Through previous association with The Freelon Group. Victor Vines PIC)

    CHARLOTTE, NC

  • GRINNEL WATERWORKS RENOVATION

    Budget: $151,000
    Location: CHARLOTTE, NC

    GRINNEL WATERWORKS BUILDING RENOVATION

    The project is located in a warehouse office space in Charlotte, North Carolina.  The program for this 4,000 square foot interior fit-up consisted of a main conference room, principal office, staff studio work spaces, design library, kitchenette, sample work area , secured server room, two private conference rooms, and a team pin-up critique area.  The design celebrates the height of a wonderful existing 25 foot clear-story skylight and it’s exposed "butterfly" steel trusses with a rich pine wood decking and brick interior walls as textured back drops. Key architectural features such as a kinetic overhead retractable door in the ceiling of the main conference room was custom fabricated from solid core doors pinned together with steel plates. A roll-up door to allow maximum access at the server was another unique element in the space that raises one curiosity on application.

    Thick vertical planes are organized as free standing elements to provide separation between the shared public spaces and staff support areas.  The wood kiosk wall houses central files and pin-up areas on one side and back of office support storage on the other side.  The conference rooms and offices are located on the existing perimeter walls.  Located more internalized to the plan are the studio and work areas.  

    The project uses “heavy” simple materials detailed to echo the old sprinkler warehouse experience while transforming the space for modern uses without the new interior design becoming foreign to the existing shell.  These materials include steel, wood, non-primed hollow metal frames and concrete masonry.  Intense rustic painted drywall, industrial metal halide fixtures and a bare concrete floor all contribute greatly to the dynamic spatial qualities of this project.  Conference room tables were also designed and fabricated to ensure the design integrity would carry through in the primary furniture pieces.

    (Through previous association with The Freelon Group. Victor Vines PIC)

    CHARLOTTE, NC

  • GRINNEL WATERWORKS RENOVATION

    Budget: $151,000
    Location: CHARLOTTE, NC

    GRINNEL WATERWORKS BUILDING RENOVATION

    The project is located in a warehouse office space in Charlotte, North Carolina.  The program for this 4,000 square foot interior fit-up consisted of a main conference room, principal office, staff studio work spaces, design library, kitchenette, sample work area , secured server room, two private conference rooms, and a team pin-up critique area.  The design celebrates the height of a wonderful existing 25 foot clear-story skylight and it’s exposed "butterfly" steel trusses with a rich pine wood decking and brick interior walls as textured back drops. Key architectural features such as a kinetic overhead retractable door in the ceiling of the main conference room was custom fabricated from solid core doors pinned together with steel plates. A roll-up door to allow maximum access at the server was another unique element in the space that raises one curiosity on application.

    Thick vertical planes are organized as free standing elements to provide separation between the shared public spaces and staff support areas.  The wood kiosk wall houses central files and pin-up areas on one side and back of office support storage on the other side.  The conference rooms and offices are located on the existing perimeter walls.  Located more internalized to the plan are the studio and work areas.  

    The project uses “heavy” simple materials detailed to echo the old sprinkler warehouse experience while transforming the space for modern uses without the new interior design becoming foreign to the existing shell.  These materials include steel, wood, non-primed hollow metal frames and concrete masonry.  Intense rustic painted drywall, industrial metal halide fixtures and a bare concrete floor all contribute greatly to the dynamic spatial qualities of this project.  Conference room tables were also designed and fabricated to ensure the design integrity would carry through in the primary furniture pieces.

    (Through previous association with The Freelon Group. Victor Vines PIC)

    CHARLOTTE, NC